Babblarnas namn – Vad heter Babblarna?

De omåttligt populära Babblarna (hos små barn) har fått sina namn från olika ljud som barn uppskattar. Vi har såklart svaret på vilken av Babblarna som är vem och vad de heter. Som bonus har vi såklart tagit reda på hur många i Sverige som heter likadant som Babblarna.

Så vad heter Babblarna?

Babba – En brun pratsam filur. Modig och gillar att läsa. Det finns två män i Sverige (2020) som har Babba i förnamn.

Bibbi – Den lite större gula figuren som är lite mer försiktig. Det finns drygt 700 kvinnor som heter Bibbi i Sverige, varav knappt 500 har det som tilltalsnamn.

Bobbo – Liten, röd, glad och sprallig, men passa dig; hen har ett hett temprament. Det finns idag (2020) 53 personer i Sverige som har Bobbo som tilltalsnamn och 140 som har det som förnamn.

Dadda – Den lite klumpiga gröna figuren. Gillar natur och djur. Det finns idag ingen i Sverige som är namngiven Dadda.

Diddi – Det regnbågsfärgade yrvädret som har oändligt med energi och som gillar att måla. Det finns 27 kvinnor (2020) som har Diddi som förnamn varav 15 har det som tilltalsnamn. 6 män har Diddi som förnamn varav 3 har det som tilltalsnamn.

Doddo – Den hjärtformande blåa figuren som är lugn, trygg och älskar att sjunga. Det finns idag (2020) två kvinnor som har Doddo som förnamn.

Skriv en kommentar

En kommentar till “Babblarnas namn – Vad heter Babblarna?”

  1. Detta hjälpte mig jättemycket till min förskoleklass! Är sjukt tacksam för artikeln. De tror nu att jag är expert på babblarna eftersom jag undervisade de i babblarna, kollat på alla avsnitt som finns under detta läsåret.

Skriv en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest