Hur många heter?

Att försöka hitta statistik på hur många som heter ett visst namn är en fråga som många söker svar på. Vi har såklart svaret på det, du kan bara mata in namnet nedan och klicka dig vidare. Förutom att se exakt hur många som har namnet kan du även se hur fördelningen är mellan förnamn och tilltalsnamn.

Förutom antalet bärare som är folkbokförda i Sverige just nu kan du också se hur populärt namnet är nu genom att se hur många nyfödda som fått namnet de senaste åren.

Slå upp namn

Fyll i det namn du vill veta mer om nedan. Sökningen görs på den stavning som du anger.

Hur många heter … i Sverige?

Tyvärr har vi inte statistik för världens alla namn men tack vare att SCB statistik har vi exakt data på namnen i Sverige. Det finns dock ett undantag och det behöver vara minst 10 stycken bärare av namnet i Sverige för att det ska vara med statistiken.

Varför vill man veta hur många som heter ett visst namn?

Det är kul såklart! Att veta hur många som heter som just en själv, men det är också intressant för den som letar efter ett namn till sin bebis. Kanske vill man ha ett så unikt namn som möjligt. Förutom att ta reda på hur många som har ett namn så kan man hos oss även se hur trenden ser ut för de senaste åren; hur många har fått namnet? Är det med på några topplistor och så vidare.

Hur många heter … i andra länder?

Vissa länder har som Sverige öppen statistik på namn på folkbokförda men långt ifrån alla. Här hittar du namnstatistik hos några av våra grannländer:

Norge: Personer, etter jentenavn og guttenavn
Danmark: Hvor mange hedder…
Finland: Namntjänst

Vanligaste namnen i Sverige?

Det vanligaste kvinnonamnet i Sverige är Maria och det vanligaste mansnamnet är Erik. Läs gärna vår artikel om Sveriges vanligaste namn för mer statistik om de vanligaste namnen och se topp 100 för flick- och pojknamn i Sverige.

Vanligaste namnen i Världen?

Detta är mycket svårare att svara på då det inte finns någon tillförlitlig statistik på alla namngivna i världen, men vi har ändå försökt reda ut det och skrivit om det i vår artikel “Världens vanligaste namn?”

Skriv en kommentar
Skriv en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest