De populäraste amerikanska namnen 2023Populära amerikanska namn 2023

Nu har “Social Security Administration” släppt statistiken för namngivna i USA under 2023. Vi har såklart tagit en titt på listan och tagit fram en lista på de mest populära namnen och namnen som ökar mest. Kanske är det bland dessa namn du hittar en ny favorit?

De populäraste namnen

Topp 10-listan i USA Här är det inte några större överraskningar, det är fortfarande Olivia och Liam i topp (Olivia sedan 2019 och Liam sedan 2017). Topp 5 har varit oförändrad sedan 2022 och det enda som ändrats i topp 10 bland flicknamnen är att Mia och Isabella har bytt plats. Inte så värst spännande med andra ord. I topp 10 för pojknamn har Mateo tagit sig in på topplistan från en tidigare placering på #11. En av de populäraste namnen i Sverige; William; har flyttat ner från plats #6 till #10 i USA. Benjamin har precis halkat ur topp 10.

Namnen som trendar i USA Det som kanske är lite mer intressant är att kika på namnen som ökar snabbast. Dessa är ibland långt från att vara populära – men de kan ändå göra stora ryck i topplistan, till exempel Cassian som gick från att vara det 936:e mest populära namnet 2023 till att vara det 553:e mest populära pojknamnet.

Namnen som åkte ur topp 1000

Här hittar vi faktiskt namn som vi kan tycka är “ganska vanliga” ändå. Här hittar vi till exempel Elsa, som ju är en av de absolut mest populära namnen i Sverige. Belle som nästan är på topp #100 i Sverige åker ur topp 1000-listan i USA.

Amerikanska topp-10-listan

RankPojknamnFlicknamn
1LiamOlivia
2NoahEmma
3OliverCharlotte
4JamesAmelia
5ElijahSophia
6MateoMia
7TheodoreIsabella
8HenryAva
9LucasEvelyn
10WilliamLuna
Skriv en kommentar
Skriv en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest