Könsneutrala namn

Namn som passar till både pojkar och flickor kallas för könsneutrala namn eller unisexnamn. På senare år har dessa namn tagit en rejäl fart och är idag mer populära än någonsin. I USA har till och med trenden tagit några steg längre. Där är det populärt att ge “rena” pojknamn till nyfödda flickor, däremot är det inte alls speciellt vanligt att ge rena flicknamn till nyfödda pojkar. 

Tips på könsneutrala namn

Ofta när man talar om klassiska könsneutrala namn eller unisexnamn har namn som Kim länge varit med. Andra namn som Lo och Charlie är namn som har blivit enormt populär de senaste åren. Ett annat vanligt unisexnamn är Ariel som ofta förknippas med Disneyfilmen Lilla sjöjungfrun. På hebreiska betyder namnet Guds eld och Israels förre premiärminister hade Ariel som efternamn. Jamie, som ursprungligen kommer från namnet James, är ett annat populärt könsneutralt namn. Bland annat skådespelerskan Jamie Lee Curtis och stjärnkocken Jamie Oliver bär båda namnet. Taylor har också varit ett omtyckt unisexnamn, främst i USA. Ett känt exempel är sångerskan Taylor Swift och skådespelaren Taylor Lautner, från de välkända Twilight-filmerna. Taylor och Taylor var även ett par under en tid. 

Andra populära unisexnamn eller könsneutrala namn

Är du ute efter ett namn som passar till både pojkar och flickor kommer här en liten lista på populära namn inom den kategorin:

Skriv en kommentar

4 kommentarer till “Könsneutrala namn”

Skriv en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest